Beboerparkering på Sagene

28. mai 2018 innfører Oslo kommune beboerparkering i Bydel Sagene. Det koster kr 3000 per år, og du søker på lenken nedenfor.

  • Har du folkeregistrert adresse i området og er eier eller medeier av et kjøretøy, kan du søke om beboerparkeringstillatelse. Du kan også søke om du har firmabil eller leasingbil, er pendler eller student.
  • Søknadsskjema og informasjon om beboerparkeringsordningen finner du på www.oslo.kommune.no/beboerparkering. Vi anbefaler deg å søke i god tid før 28. mai 2018.
  • Har du elbil, hydrogenbil eller HC-kort trenger du ikke søke siden du kan parkere gratis uten tidsbegrensning på beboerparkeringsplasser.

 

Parkering uten beboerparkeringstillatelse

Som for all parkering i offentlig gate i Oslo, er også avgiftsparkering i områdene med beboerparkering tilgjengelig for alle. Har du ikke gyldig beboerparkeringstillatelse kan du parkere mot å betale normal parkeringsavgift. Parkeringsavgift kan kjøpes på mobil med appen “Bil i Oslo”,  Easypark-appen eller på Oslo kommunes P-automater.

Hensikt med beboerparkering

Formålet med beboerparkering er på bedre måte å sikre at du som bor i bydelen får tilgang til offentlige parkeringsplasser. Ordningen skal også redusere arbeidsreiseparkering og dermed bedre miljøet og luftkvaliteten. Bakgrunnen for innføring av ordningen er vedtak i Oslo bystyre i 2012 og beslutning i bydelsutvalget i bydelen din.

Hvis du har spørsmål om beboerparkering kan du ta kontakt med vårt kundesenter på e-mail postmottak@bym.oslo.kommune.no.

Med vennlig hilsen

Oslo kommune

Parkering i borettslaget

Borettslaget disponerer 32 parkeringsplasser. Les mer om bestemmelser, tildelte plasser, ventelister og søknad her.