Italiagården og Frankrikegården fyller 100 år! Vi feirer fire dager til ende fra Okseduellen 23. august til felles grillfest lørdag 26. august.

Bilde av Anne-Kristine Kronborg
illustrasjonsbilde av torshovgårder og flyfoto
flyfoto av Torshov med tekst okseduellen mellom Italia og Frankrike

Vi gratulerer Frankrike med seieren i Okseduellen 2023! Se også reportasjen og bildeserien i Sagene avis

fotballkamp med skudd på mål

Program (oppdateres):

  • Onsdag 23. august kl 17:00: Okseduell på Lilleborgbanen. Torshov sport har sponser nye drakter til begge lagene! Representanter fra diplomatiet kaster glans over landskampen. Flaggheising i hver av gårdene kl 16.30. Felles avmarsj via Okse-fontenen kl 16:45.
  • Torsdag 24. august kl 18:00 inviterer vi til byvandring ved arkitekturhistoriker Anne Kristine Kronborg (åpent for alle). Klokken 19:00 avsluttet vi med historie-piknik i Frankrikegården (for beboere i de to gårdene). Ta med egen ost, vin og kjeks og legg kveldskosen til Frankrikegården. 
Forslag til anbefalt fransk ost og vin ligger på Facebook-eventen!
  • Fredag 25. august fra kl 20:00 blir det pub-til-pub rebus til de lokale serveringsstedene på Torshov.
  • Lørdag 26. august arrangerer vi en felles kakefeiring i Torshovparken kl 11:30-13:00 for både Italiagården, Frankrikegården og alle gårdene rundt. Det blir korps, festtaler (byrådsleder Raymond Johansen kommer!) og gratis marsipankake til de første 1300 gjestene! (NB: denne delen er altså åpen for alle Torshov-beboere! 13 av Torhovgårdene har gått sammen og spleiset på kaker med bilder av hver av gårdene, så nå skal vi bygge Torshovbyen på nytt!)
  • Lørdag 26. august kl. 13-16: Fest for barna som bor i Italia og Frankrike i Frankrikegården med teater, hoppeslott, sukkerspinn og popcorn. OBS. Srøm-Larsen selger pølser, for de som trenger en matbit mellom kakefest og grillfest.
  • Lørdag 26. august kl 17:30-23:00: Grilling og underholdning i Italiagården for beboerne i Italia og Frankrike. Live-musikk, quiz, DJ og annen hygge.
    Ta med en rett/tilbehør å dele på felles langbord + tallerken, glass og bestikk. Vi stiller med egenbrygget brus til maten (ta med eget drikke utover det).

Nedtelling til 100-årsjubileet

Dag(er)

:

Time(r)

:

Minutt(er)

:

Sekund(er)