I september-nyhetsbrevet mimrer vi tilbake til 100års-feiringen i august og vender blikket til høstdugnaden og maling av dørene i oppgangene. Sykler, bretting av papp og lys i oppganger er andre aktuelle temaer. 

Høstsol i Italiagården, september 2023.

Takk for 100 års-jubileum!

I august la vi bak oss fire dager med feiring av Torshovbyens 100 års-jubileum. Pokalen gikk i år til Frankrikegården, men det la ingen demper på de to gårdenes felles festivitas. En stor takk til følgende italienere som satt i arrangementskomiteen: Benedicte Beccer-Brandvold, Marte Lia Torskenæs, Ida Michaelsen, Reetta Erlien og Arnt Maasø.

En stor takk rettes også til våre grillmestere, musikere, DJ og andre frivillige!

Jubileet kan gjenoppleves i bilder på våre i denne saken.

Høstdugnad 29. oktober

Årets høstdugnad går av stabelen søndag 29 oktober kl 13-15. Vi bærer inn bord og benker, raker plenen osv. Sykler vil bli markert med plaststrips i forkant av dugnaden. Alle sykler uten plaststrips vil fjernes fra sine plasser. De som er ødelagt vil kastes, øvrige sykler vil mellomlagres en kort periode for å sikre at vi ikke kaster noe av mistak. På sikt vil fungerende, men eier-løse sykler gis bort til et mere aktivt liv! Etterpå blir det servert pølser, brus og saft. Vi håper på bra oppmøte!
  

Donér til loppemarkedet

Lilleborg skolekorps arrangerer loppemarked 23 og 24 september. I den forbindelse henter de lopper i Italiagården torsdag 21. september fra kl 17. Finn frem klær, utstyr, og annet som du ikke lenger har bruk for selv.  Sted for å legge igjen loppene dine: ved portalen inn til Lillegården.

Korpset er spesielt interessert i å ta imot brukte sykler. Dette er en ypperlig anledning til å rydde opp i sykkelskurene våre som begynner å bli veldig overfylte.

Maling av dører i trappe-oppganger

Ny dørfarge er en del av den nye fargepaletten i oppgangene. Styret kommer til å distribuere og henge opp et detaljert skriv som forklarer hvordan dørene kan males av beboere på egen maledugnad. Følg med på oppslagstavlene i oppgangene. Dugnaden vil foreløpig vare ut året.

Lys i oppganger

I løpet av mai/juni fikk to av oppgangene (Per Kvibergs gate 8B og Hegermanns gate 19) installert sterkere lys, som en test i arbeidet for bedre lyssetting. På bakgrunn av resultatet vil styret, som kommunisert på årets Generalforsamling, vurdere sterkere lys i flere oppganger.

Bretting av papp

Styret minner om at papp skal brettes før det legges i søppelkontainerne. Vi ser dessverre at det stadig syndes mot dette. Vi har i dag henting av papp og papir én gang i uken. Dersom situasjonen ikke bedres vil vi øke frekvensen til to ganger i uken. Det vil føre til økte felleskostnader fordi renovasjonskostnadene vil øke med nesten 100.000 kr i året.

I denne videoen viser Oda hvordan pappen kan brettes.

Spørsmål til styret?


Styremedlemmene har ulike ansvarsområder og kan kontaktes direkte om disse. På websiden vår finner du en oversikt over hvem som har ansvar for hva. Du kan også nå styreleder Sofia Nagell på styret@torshovkvartal7.no eller på mobil +47 473 86 044.

Vi minner om at gårdens Facebook-gruppe ikke er en offisiell kanal for henvendelser til styret. I stedet ønsker vi at dere benytter epost.

 

Vi ønsker alle en riktig fin høst – vi ses på dugnaden!

Hilsen Styret i Italiagården