Soil

 

Da Torshov Kvartal VII ble bygget i 1922 hadde alle leilighetene toalett, men kun fire oppganger hadde bad. Avløpsrørene er de orginale som fulgte med gården, og de er nå snart 100 år gamle. Forventet levealder er ca. 50 år. Det meste av vannstammledningene ble byttet til kobberrør i perioden 1950 til 1960. Forventet levealder er ca. 50 år også for disse. Med andre ord er det meste av borettslagets vann og avløpsrør eldre enn forventet levetid. Utbedring av VVS-systemet har vært planlagt lenge, men er blitt utsatt på grunn av den omfattende piperehabiliteringen i 2010.

På ekstraordinær generalforsamling våren 2017 ble det enstemmig besluttet å sette igang et forprosjekt med utskifting av rørstammer, og ta opp inntil 5 millioner i lån til dette samtidig som gjennomføringen av vindusrehabiliteringen. Høsten 2017 ble det igangsatt utskifting av rørstammer i oppganger der det allerede var igangsatt arbeid med oppussing av bad. I 2018 fortsetter dette arbeidet med sikte på å innhente kunnskap om tilstanden ulike steder i gården. I den forbindelse kartlegger styret hvilke leiligheter som har hatt nylig oppussing av bad, og hvilke som ikke har det. Styret vil bruke dette til å legge fram en plan for generalforsamling over videre rehabilitering.

 

For deg som har planer om å pusse opp badet gjør styret oppmerksom på at det ikke er noen garanti for at våtrommet ikke blir berørt ved en framtidig felles rehabilitering av VVS, selv om arbeidene skjer i henhold til vilkårene for rehabilitering/modernisering av våtrom i borettslaget. Ta kontakt med styret dersom du har spørsmål eller planlegger å pusse opp.